Poffertjes bakken

Lekker genieten van heerlijke zelf gebakken poffertjes. Het zelf bakken van poffertjes met de professionele poffertjes mix van Oh... my cake! is helemaal niet moeilijk. Zorg voor een zware gietijzeren poffertjes pan.

Poffertjes

Poffertjes zijn een soort kleine pannenkoekjes, maar meestal zoeter en daarbij dikker omdat ze meer rijzen. In tegenstelling tot pannenkoeken worden poffertjes tijdens het bereiden omgedraaid als het beslag nog niet helemaal gestold is. Daardoor zijn ze van binnen nog wat zachter en worden ze mooi rond.

 

 Normaal gesproken worden poffertjes geserveerd met een klontje boter en bestrooid met poedersuiker.

 

 Wij vinden poffertjes een typisch Nederlands gerecht. De oorsprong is eigenlijk niet bekend, maar er zijn bronnen die vertellen dat poffertjes oorspronkelijk uit Frankrijk komen.

 

 Ze werden vooral op kermissen en jaarfeesten gemaakt en verkocht. De Amsterdamse kermis stond bekend om zijn heerlijke poffertjes.  En zelfs mooie meisjes in klederdrachten en klompen verkochten de poffertjes. 

 

Ze zijn niet lastig te maken, maar men moet wel een speciale pan voor hebben. Dit is een ronde soort gietijzeren plaat met handvatten, met daarin ronde uithollingen.

 

Benodigheden

Consectetur adipiscing elit. Inscite autem medicinae et gubernationis ultimum cum ultimo sapientiae comparatur.

Werkwijze

Consectetur adipiscing elit. Inscite autem medicinae et gubernationis ultimum cum ultimo sapientiae comparatur.