Franse crêpes bakken

Franse crêpes

Franse crêpes zijn flinterdunne pannenkoeken die je belegt met zoetigheid of fruit of natuurlijk naturel. Crêpes worden op een crêpes plaat of pan gebakken. Je kunt ze ook in een koekenpan bakken.

Benodigdheden

- Crêpes plaat of koekenpan

- Meng kom

- Menger of mixer

- Opschep lepel

- Deeg verdeler

- Oh... my cake1 bakspray

- 500 gram Oh... my cake! Mix voor

  Franse crêpes

- 800 ml koud water

Werkwijze

Doe de 500 gram mix voor Franse crêpes in de meng kom en doe de 800 ml water erbij. Mix dit tot een mooi glad beslag. Laat dit beslag 15 minuten rusten. Na die 15 minuten nog even goed doorroeren of mixen. Plaat of pan inspuiten met de bakspray en voorverwarmen op een warmte bron. Met de opscheplepel het beslag in de pan gieten en met de deeg verdeler met ronddraaiende beweging het beslag verdelen. Wachten totdat het beslag een droog oppervlak krijgt. Licht met de spatel de crêpes iets op om te kijken of de crêpes onderop mooi gebakken is. Keer met de spatel de crêpes om en laat deze kant ook mooi bakken. Steek met de spatel onder de crêpes en vouw de crêpes in tweeën. Beleg de halve crêpes en vouw deze in  drieën.